Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Ballonvaren in Utrecht

Bel ons op 030-2271428 voor meer informatie over ballonvaarten in Utrecht.
 
Onze vaste opstap plaatsen in de provincie Utrecht zijn:
 
-Amersfoort
-Houten
-Nieuwegein
-Utrecht
-Veenendaal
 
Maar ook een ballonvaart vanaf uw eigen plaats behoort tot de mogelijkheden.

De provincie Utrecht is in feite Nederland in het klein. Er is een enorme verscheidenheid aan landschappen, cultuurhistorische monumenten en overal is wel wat! Je kunt het zo gek niet bedenken of Utrecht heeft het. Utrecht heeft weiden en plassen, rivieren, heuvels met bossen, heiden, vennen ... en zelfs duinen om over te ballonvaren. Goed, de duinen liggen niet aan zee, maar op de stuw wal van de Utrechtse Heuvelrug. Ze behoren tot de aardkundige monumenten die de provincie rijk is. De Stichtse Lustwarande met haar mooie buitenhuizen en prachtige tuinen zorgt voor een zeer gevarieerd beeld tijdens een ballonvaart vanaf Utrecht vooral als u een ballontocht maakt in de richting van Arnhem. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park.

Een meer open landschap vind u bij het uitgestrekte Eemland en aangrenzende plaatsen zoals Hilversum en Bussum. Hier zijn rust en enorme vergezichten de sleutelwoorden tijdens de ballontocht. Aan de ene kant biedt de horizon uitzicht op de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en aan de andere kant doemen op grote afstand het windmolenpark en de bossen van Flevoland aan de horizon op. Het fiets pondje van Spakenburg zorgt in de zomer voor een snelle verbinding met ‘de overkant’ voor alle fietsers, met de luchtballon varen wij er gerust over heen. Het riviertje de Eem ontspringt in de meer zuidelijk gelegen Gelderse Vallei, die voor een derde deel bij Utrecht behoort. Boerderijen en bosjes lijken hier over door beken doorsneden land uitgestrooid. In een waterrijk land als het onze ontbreken ook in Utrecht de plassen niet. Het gevarieerde waterlandschap bij Vinkeveen en Loosdrecht, dat sinds kort bij Noord-Holland hoort, biedt naast een mooie natuur ook uitgebreide recreatieve mogelijkheden voor het ballonvaren. Temidden van het plassen gebied stroomt de rivier de Vecht, een door een schat aan fraaie buitenplaatsen en landgoederen omzoomde vaarverbinding.

De grote rivieren Lek en Neder-Rijn leiden de toervaarder langs pittoreske dorpsgezichten en afwisselend groen van het Rivierenland. Vanaf de hoge dijken die de brede rivieren in toom houden heeft men een goed zicht op de groene uiterwaarden aan de ene kant en op de uitgestrekte begraasde weiden aan de andere kant.

Het geheel wordt ten noorden van Wijk bij Duurstede afgewisseld met boomgaarden. Het riviertje de Kromme Rijn is een prachtig gezicht tijdens de ballonvlucht. Op de overgang naar de heuvelrug treffen we een tal van schitterende kastelen aan en landhuizen met tuinen en parken in de omgeving van de Langbroekerwetering.

De grote steden Utrecht en Amersfoort zijn bijzondere historische steden, compact met fraaie grachten, enorm veel cultuur en gebouwde monumenten. Utrecht met de Dom, het museumkwartier, vele terrasjes en werf kelders. In Amersfoort vind je de Muurhuizen, de drie oude stadspoorten, vele musea en de nieuwe wijk Kattenbroek. Ballonvaren in de provincie Utrecht is dan ook zeer aan te raden!

Tenslotte is daar nog het veenweidegebied van de Lopikerwaard en de Venen een echt Hollands landschap. Langs oude boerderijen in lange linten, over groene houtkaden met zicht op oude weilanden verdeeld door brede rechte sloten. Er staat ook een sprookjesachtig kasteel De Haar. Je vindt in de omgeving van de nieuwbouw-wijken van de Vinexlocatie en bij het riviertje Leidsche Rijn talloze sporen van het begin van de jaartelling er zijn o.a. een Romeins schip, delen van een Romeinse weg en resten van een legerplaats opgegraven. In musea in onder andere Woerden kunnen voor de ballonvaart de vondsten worden bezichtigd.