Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Ballonvaren Drenthe

Onze vaste opstap plaats in Drenthe zijn Emmen en Hoogeveen maar ook een ballonvaart vanaf uw eigen woonplaats behoort tot de mogelijkheden hier hebben we de prive ballonvaarten voor.

Voor meer informatie over ballonvaarten in Drenthe kunt u ook bellen met 0573-401826.

Een ballonvaart uit Drenthe kan in verschillende regio's worden ingedeeld. Zo heb je het waterrijke Noord- en Midden-Drenthe, Zuidwest-Drenthe met haar afwisselende natuur en Zuidoost-Drenthe met haar hunebedden en veenlandschap

Noord- en Midden-Drenthe
Noord- en Midden-Drenthe biedt u uitstekende recreatieve mogelijkheden op het gebied van Ballonvaren, wandelen, fietsen, watersporten en vissen. De natuur in Noord-Drenthe wordt grotendeels bepaald door haar waterlandschap.

Zuidwest-Drenthe
Drenthe staat bekend om haar afwisselende en levendige natuur. De streek Zuidwest-Drenthe heeft aan deze beeldvorming een duidelijke bijdrage geleverd. Dit gedeelte van de provincie is één van de meest diverse en waardevolle plattelandsgebieden van Nederland. De veenkoloniën, eeuwenoude cultuurlandschappen en de nationale parken Dwingelderveld en het Drents Friese Wold zijn slechts een greep uit de vele unieke gebieden die u kunt gaan bewonderen tijdens een ballontocht met BAS Ballonvaarten.

Zuidoost-Drenthe
Typerend voor deze streek zijn de hunebedden en veengebieden. Eén van de mooiste veenrestanten in Nederland, het Bargerveen gelegen in het oostelijke deel van Drenthe, wordt beheert door Staatsbosbeheer. Een ballonvlucht boven Zuidoost-Drenthe biedt volop mogelijkheden voor mensen die op zoek zijn naar een authentiek stukje natuur! Kronkelende beekjes, houtwallen en meren, maar ook de Drentsche Aa stroomt hier door het landschap. Dit beekstelsel wordt gevormd door diverse beeklopen zoals het Looner Diep en Gastersche Diep. Het Beek- en Esdorpenlandschap van de Drentsche Aa ligt tussen Assen en Groningen. Het is een uniek Nederlands cultuurlandschap dat de status beschermd natuurgebied draagt. Beekjes die kronkelen door het landschap, omgeven door prachtige heidevelden, bossen en zandwegen. Dit is wat Drenthe zo geliefd maakt.