Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Ballonvaren in Overijssel

Onze vaste opstap plaatsen in Overijssel zijn:
 
-Almelo
-Deventer
-Enschede
-Nijverdal
-Ommen
-Zwolle
 
Maar ook een ballonvaart vanaf uw eigen plaats behoort tot de mogelijkheden hier hebben we de prive ballonvaarten voor.

Overijssel heeft de volgende regio's waar wij kunnen ballonvaren: Kop van Overijssel, Overijsselse IJsselvallei, Salland, Twente, en Vechtdal.

Ballonvaart in de Kop van Overijssel
Het uitzicht tijdens een ballonvaart in de kop van Overijssel kenmerkt zich vooral aan het unieke waterland. De 2 grote meren, genaamd de Wieden, en een aangrenzend moeras, genaamd de Weeribben, vormen samen het grootste laagveen gebied van NW-Europa. Karakterestieke stadjes als Blokzijl, Zwartsluis,Vollenhove en uiteraard Giethoorn zijn het bekijken waard vanuit een Luchtballon van BAS Ballonvaarten

Ballonvaren over de Overijsselse IJsselvallei
Vroeger, voordat de scheepvaart op de Rijn op gang kwam, was de IJssel de belangrijkste rivier van ons land. Vanuit de grotere steden langs de oevers voeren handelsschepen uit naar alle andere verre landen. Deventer, Kampen, en Zutphen staan vol met monumentale herinneringen uit dit verleden. Andere Hanzesteden waar wij over kunnen ballonvaren zijn Zwolle, Doesburg en Hattem. Tussen de steden door vormen dijken en uiterwaarden een indrukwekkend decor voor het maken van een ballonvaart.

De IJssel slingert al vele jaren van noord naar zuid door Nederland. In die tijd heeft de IJssel regelmatig haar loop verlegd. Bochten werden afgesneden en nieuwe beddingen uitgesleten. In de uiterwaarden kunt u nog diverse van deze oude rivier armen zien, bijvoorbeeld bij Doesburg, Brummen en Dieren. Hier, maar ook op andere plaatsen langs de IJssel, is de natuur nadrukkelijk aanwezig in de vorm van meidoornhagen, wilgenstruwelen, grienden, populieren en knotwilgen. Daartussen liggen de restanten van de vele kastelen en landgoederen die ooit de oevers van de grensrivier sierden.

Ballonvaren in Salland
Bij ballonvaren uit Salland kun je zowaar het bergachtige landschap van Nederland bewonderen met als bekende bergen de Holterberg, Lemelerberg, Hellendoornse berg en de Noestelerberg met haar schitterende bossen, heidevelden, vennen en het stuifzand. Ballonvaren over deze prachtige gebieden vergeet je dan ook niet gauw!

Ballonvaart in Twente
Ballonvaren in Twente is een aanrader wanneer u houd van oude boerderijen, landhuizen, beekjes mooie tuinen en de ouderwetse watermolens in Ootmarsum. Ook de grotere steden zoals Enschede, Hengelo en Almelo zijn een leuke bezichtiging uit een Luchtballon.