Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Ballonvaren in Brabant

Onze vaste opstap plaatsen voor een ballonvaart in Brabant zijn:
 
-Breda
-Den Bosch
-Eindhoven
-Tilburg
 
Maar ook een ballonvaart vanaf uw eigen woonplaats behoort tot de mogelijkheden hier hebben we onze prive ballonvaarten voor. Bel voor de mogelijkheden naar 0573-401826.

Evenals het grootste deel van Nederland is Noord-Brabant relatief vlak (ideaal voor het maken van een ballonvaart) en bestaat uit dekzandgebieden, doorsneden door beekdalen. In het noorden vinden we de rivierkleigebieden en in het noordwesten vinden we nog restanten van het vroegere Hollandveen. De grote hoeveelheden woeste gronden (heidevelden en stuifzanden) uit het verleden zijn grotendeels in cultuur gebracht, bijvoorbeeld door bebossing. Enkele stuifzand- en heidegebieden zijn bewaard gebleven, zoals je goed kunt zien bij een ballonvlucht over het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en de Kampina. In het oosten van de provincie vinden we enkele hoogveenrestanten in de verschillende reservaten van de Peel. Verder zijn er diverse boswachterijen in Noord-Brabant. De grens van de provincie wordt in het noorden gevormd door de rivier de Maas welke je zeker gaat zien bij een ballontocht uit Brabant. De Maas loopt uit in de Maasdelta en vormt daar het Nationaal Park De Biesbosch.

Noord-Brabant kent een grote luchthaven namelijk Eindhoven Airport. Vanaf Eindhoven Airport vliegen er dagelijks vliegtuigen naar steden als Milaan en Barcelona. Deze "grote jongens" van Vliegtuigen komen we vaak tegen als wij over het vliegveld ballonvaren, wij hebben dan uiteraard radio contact met de verkeersleider. Naast Eindhoven Airport kent Noord-Brabant ook nog een aantal militaire vliegvelden zoals Vliegbasis Volkel, Vliegbasis Gilze-Rijen, Vliegbasis De Peel en Vliegbasis Woensdrecht. Bij Roosendaal ligt Seppe Airport. Dit vliegveld wordt gebruikt voor zakelijke vluchten, maar ook voor rondvluchten en vlieglessen.