Coronavirus en ballonvaren,
lees hier meer.

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Over ons

BAS Ballonvaarten BV sinds 2003.  


Om uit te leggen wie wij zijn nemen ik u graag in vogelvlucht mee door onze geschiedenis. Sinds 2003 ben ik afgestudeerd ballonpiloot, maar de reis begint al in 1986. Dat is het jaar waarin mijn vader, Adrie Spierenburg, aan zijn opleiding tot ballonpilot begint. Van huis uit ‘besmet’ met het ballonvirus delen we de droom om te ondernemen binnen de ballonvaart. Ballonvaren vinden we niet alleen zelf fantastisch, we willen ook zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de magie van ballonvaren.

BAZ, BIA en BBS

De eerste jaren als piloot werk ik freelance voor verschillende ballonvaart bedrijven in Nederland. Na een paar jaar koop ik mijn eerste eigen luchtballon, de PH-BAZ. Een heteluchtballon waarin 6 passagiers mee kunnen. Onder de naam BAS Ballonvaarten groeit het bedrijf. In Juni 2009 komen er een 2e en 3e luchtballon bij. De PH-BIA is geschikt voor vaarten met 14 personen en PH-BBS heeft ruimte aan boord voor 10 mensen. Beide ballonnen zijn voorzien van onze eigen huisstijl. Onze crew omvat inmiddels 30 vrijwilligers die beurtelings assisteren in de volgauto’s. Een leuk detail: Ziet u de link met de namen van onze ballonnen? BIA staat voor de naam van mijn vrouw Bianca (planning en organisatie binnen BAS Ballonvaarten) en BBS voor Bas Bianca Spierenburg. 
 
De wereld van boven
In de loop der jaren is onze ervaring enorm gegroeid. In totaal staan er al ruim 1500 ballonvaarten op de teller. Daar zaten vaarten bij in alle type luchtballonnen. Van eenpersoonsballon tot een 24-persoonsballon, in die dagen de grootste passagiersballon ter wereld. Met BAS Ballonvaarten vaarden we vanaf Nederland, Duitsland, België, Portugal, Spanje, Groot Brittannië, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Thailand, Maleisië, Filipijnen, United States of America (Amerika), Japan, China, Mexico en Marokko. In december 2008 staken we zelfs met twee collega’s als 1e Nederlanders het kanaal van Dover over van Frankrijk naar Engeland! Omdat BAS Ballonvaarten blijvend aan het groeien wordt Erwin Harkink aangetrokken als dé man binnen de technische dienst. Begin 2011 komt er ook een nieuwe ballon bij. De PH-HUT een 6 persoonsluchtballon, te herkennen aan ons eigen logo en dat van Blokhutwinkel.nl. 
 
CuliAir
2011 blijkt een bijzonder jaar. In juli wordt er een speciale luchtballon besteld die gaat fungeren als heteluchtballon restaurant. Het enige ter wereld! Meesterkok Angélique Schmeinck biedt met dit ‘restaurant op hoogte’ onder de naam CuliAir gasten culinaire ballonvluchten aan. Het restaurant heeft speciaal ontwikkelde, en onder strenge eisen goedgekeurde, extra katrollen en lijnen in de ballon waarmee gerechten naar de top van de ballon gehesen worden, waar ze, als in een heteluchtoven, kunnen garen. Dit project is exclusief voor BAS Ballonvaarten samen met de fabrikant Cameron Balloons ontwikkeld.

In 2013 was er opnieuw uitbreiding van onze vloot. Wanneer u op een mooie dag omhoog kijkt en een ballon ziet van BAS Ballonvaarten met de letters PH-CGZ heeft u hem gespot. Maar het liefst verwelkomen wij u natuurlijk aan boord om zelf het ballonvaren te ontdekken! Veel mensen, waaronder een aantal BN’s gingen u voor zoals Gordon, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga, John van de Brom, Everon Jackson Hooi, (Bing GTST), Pip Pellens (Wiet van Houten GTST), Stephanie van Eer (JoJo Abrams GTST), Britt Scholten (Kimberly Sanders GTST), Jakob Nieuwenhuijsen (Zeger Philip van Zuylen-de Larrey GTST), Hind (Idols), Willibrord Frequin, Natasja Froger, Frans Bauer, Ruben van der Meer, Marcel Boekhoorn, Rik Launspach, Marjolein Beumer en Kim Holland.

Ook worden onze ballonnen regelmatig ingezet als ‘figurant’ bij series en videoclip opnames zoals recentelijk met Go Back To The Zoo en de single Julia, de zomer cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden, Ruben en de Idioten en zaten we zelfs in de organisatie van het hoogste open lucht concert ooit, een initiatief van Jovink en de Voederbietels. In 2018 hebben we in samenwerking met de Coen en Sander Show van Radio 538 een live Radio uitzending gedaan vanuit onze luchtballon, dit stond bij Coen Swijnenberg en Sander Lantinga al enige tijd op hun Bucketlist. In 2018 ging ook FOX Sports met AZ trainer John van den Brom mee de lucht in voor een item op AZ TV.
 
In 2015 heeft BAS Ballonvaarten een collega ballonvaart bedrijf overgenomen en behoren we inmiddels tot de grootste ballonvaart bedrijven van Europa, na deze overname hebben we ook in 2016, 2017 en 2018 nieuwe ballonnen aan onze vloot toegevoegd waar we uiteraard enorm trots op zijn, bijvoorbeeld ook een ballon in de huisstijl van ForFarmers, deze ballon zal ingezet worden voor relaties van ForFarmers in Nederland en Duitsland en uiteraard zetten we de ballon ook in voor de huidige passagiers vaarten.
In 2018 hebben we het vertrouwen van Licor43 mogen krijgen in de vorm van een full color geprinte luchtballon. Ook voor Licor43 maken wij ballonvaarten met hun relaties door heel Nederland. Dat jaar hebben we ook een nieuwe BAS Ballon mogen toevoegen aan onze uitgebreide vloot, dit is de PH-BBL.
 
Sinds 2003 hebben we mogen groeien en met BAS Ballonvaarten BV vele tienduizenden particulieren en bedrijven een onvergetelijk avontuur mogen bezorgen. Die reis zetten we voort… Bas en Bianca Spierenburg