Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Ballonvaren Emmen

Ballonvaren in Emmen met BAS Ballonvaarten is een ware belevenis. 
We verzamelen bij de Grote Rietplas in Emmen waar u, met uw ballonvaart ticket,  kunt inchecken bij 1 van onze crewleden. U ontvangt hier een polsbandje met de landingsinstructies en tevens is dit bandje uw instapbewijs voor de ballonvlucht.

Als we compleet zijn zal de piloot beginnen met een veiligheidsbriefing, na de briefing zullen we gaan beginnen met het opbouwen van de luchtballon, uiteraard mag u hierbij een handje helpen.
Na ongeveer 20 minuten is de ballon gereed om te gaan vullen met koude lucht, dit gebeurd met een grote 13HP ventilator. De luchtballon zal in ongeveer 15 minuten voldoende gevuld zijn met koude lucht waarna de piloot de branders zal aansteken om de lucht in de ballon te verwarmen, u zult zien dat de ballon nu vrij snel omhoog komt.
Als de mand volledig rechtop staat kunt u instappen via de instapgaten aan de zijkant van de mand.
Nu kan uw ballonvaart avontuur boven Emmen en omstreken echt gaan beginnen.
Al vrij snel zult u de omliggende plaatsen als Klazienaveen, Erica, Nieuw Amsterdam en Nieuw Dordrecht zien liggen.
Welke dorpen en steden we daadwerkelijk gaan zien is uiteraard afhankelijk van de windrichting, een luchtballon gaat met de wind mee en is niet te sturen, waar we dan ook gaan landen is ook nog een grote verrassing.
Na ongeveer een uur zal de piloot opzoek gaan naar een landingsplaats dit is meestal in een weiland, na de landing pakken we de ballon gezamenlijk in en zullen we overgaan tot de traditionele champagne doop waarbij ook een officieel BAS Ballonvaarten certificaat bij hoort. 
Uiteraard brengen wij de gasten die geen eigen vervoer hebben weer terug naar Emmen.

We ballonvaren vanaf de Grote Rietplas in Emmen waar voldoende parkeermogelijkheid is. Neem dan ook gerust familie, vrienden of kennissen mee als u een ballonvlucht gaat maken vanaf Emmen. Het is voor de uitzwaaiers zelfs erg leuk om achter de volgauto aan te rijden en zelf ook deel te nemen aan het ballonavontuur.

Bekijk in onze Agenda alle geplande ballonvaarten in Emmen, staat u gewenste datum er niet bij? Bel dan met ons kantoor op 0591-239057 voor de mogelijkheden om een ballonvaart te maken in deze schitterende regio.

Vertrek locatie:
BAS Ballonvaart Emmen
Verzamelen bij de De Grote Rietplas in Emmen
Tel: 0591-239057