Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Martijn van der Klocht

Mijn eerste ballonvaarten in 2005 gaven de aanzet voor mijn interesse in het ballonvaren. Na deze eerste kennismaking groeide de passie en besloot ik in 2009 een ballon evenement te organiseren in mijn woonplaats Hasselt waarvan de laatste editie in 2013 was. Vijf jaar lang heb ik met veel plezier het evenement georganiseerd waarbij in het tweede jaar al ruim 20 ballonnen opstegen. Het organiseren van een dergelijk evenement zorgde al snel voor veel contacten in het relatief kleine ballonvaart wereldje, en zo kwam ik in 2010 in contact met Bas Ballonvaarten. In het zelfde jaar mocht ik de eerste keer deel uit mocht maken van de crew en na die avond was ik verkocht. Deel uitmaken van het gezellige team van Bas Ballonvaarten en elke avond dat je ergens in Nederland samen met de passagiers en de piloot een ballonvaart mag beleven zie ik als een onvergetelijk moment. Elke vaart heeft zijn eigen verhaal. De afgelopen jaren heb ik naast het crewen ook enkele mooie vaarten mogen maken boven Nederland en Oostenrijk. Afgelopen jaar heb ik besloten mijn droom waar te gaan maken, de opleiding volgen tot ballonpiloot. Momenteel zit ik midden in het opleidingstraject en hoop ik in het voorjaar 2015 mijn brevet te mogen halen en nog vele onvergetelijke vaarten te mogen maken.