Ballonvaart
0573 - 401 826

Van start tot landing

Verzamelen:

We verzamelen met alle passagiers op de tijd en locatie die we hebben afgesproken, daar wordt u ontvangen door het team van BAS Ballonvaarten waar u zich kunt inchecken bij de crew, u ontvangt een polsbandje met de landingsinstructies en dit is tevens uw instap bewijs.

Opbouwen:

Wanneer alle passagiers zijn ingecheckt zal de piloot een uitgebreide briefing geven over de Do's & Don'ts van de ballonvaart. Na de briefing begint het avontuur met het opbouwen van de ballon, om u meteen mee te laten voeren in de belevenis, is het leuk om de crew en de piloot een handje te helpen.

Luchtballon vullen:

Als de luchtballon volledig aangekoppeld is kunnen we beginnen met het vullen van de ballon met koude lucht, dit gebeurd met een grote ventilator, als de ballon goed gevuld is zal de piloot beginnen met het verwarmen van de koude lucht door middel van de branders. U zult zien dat de luchtballon langzaam omhoog komt en u kunt op teken van de piloot instappen.

Ballonvaren:

Wanneer de piloot de ballon "loskoppelt" van de volgauto stijgt de ballon geleidelijk en kunt u gaan genieten van het prachtige uitzicht en de rust boven in de lucht. Een luchtballon laat zich meevoeren met de wind, daarom weten we nooit van te voren de afstand die de ballon aflegt, ook de landingslocatie is nog onbekend. (We kunnen dan ook geen garanties geven over afstanden)

Landing:

Na gemiddeld een uur ballonvaren gaat de piloot opzoek naar een geschikte landingsplek. U kunt plaats gaan nemen in de landingspositie die de piloot u verteld heeft en die tevens op uw polsbandje staan. Eenmaal geland zullen we de ballon gezamenlijk inpakken.

Champagne doop:

Als alles ingepakt is zullen we over gaan tot de traditionele champagne doop, dit eeuwenoude ritueel wordt over de gehele wereld uitgevoerd.
Op het geslaagde avontuur zullen we dan nog een glas "champagne" drinken en ontvangt iedereen een persoonlijk certificaat als aandenken.

Vervoer terug naar de opstijg locatie:

Desgewenst zorgen wij dat u weer terug komt naar de opstijg locatie, dit gebeurd met onze eigen bussen of we regelen een taxi bus. We weten uit ervaring dat de uitzwaaiers het heel erg leuk vinden om achter de luchtballon aan te rijden om zo ook deel te zijn van het avontuur, u kunt dan na de landing ook gelijk naar huis en u hoeft niet eerst terug naar de opstijg locatie.


Ballonvaart instructies
Opblazen van een luchtballon
Luchtballon vol met koude lucht
Verwarmen van de luchtballon
De ballonvaart
Luchtballon opruimen
Champagne doop
opstapplaatsen
Amersfoort
Ballonvaren
Alphen ad Rijn
Ballonvaren
Apeldoorn
Ballonvaren
Arnhem
Ballonvaren
Breda
Ballonvaren
Den Bosch
Ballonvaren
Eindhoven
Ballonvaren
Emmen
Ballonvaren
Houten
Ballonvaren
Joure
Ballonvaren
Maastricht
Ballonvaren
Nijmegen
Ballonvaren
Nieuwegein
Ballonvaren
Utrecht
Ballonvaren
Tilburg
Ballonvaren
Zwolle
Ballonvaren
Oldenzaal
Ballonvaren
Veenendaal
Ballonvaren
Almelo
Ballonvaren
Zutphen
Ballonvaren
Ommen
Ballonvaren
Laren
Ballonvaren
Deventer
Ballonvaren
Doetinchem
Ballonvaren
Groningen
Ballonvaren
Nijverdal
Ballonvaren
Laren Ochtend
Ballonvaren
Alkmaar
Ballonvaren
Goes
Ballonvaren