Coronavirus en ballonvaren,
lees hier meer.

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen

Ballonvaren in Enschede

Een ballonvaart in Enschede met BAS Ballonvaarten start vanaf Marie de Roodelaan waar u kunt inchecken bij een van onze teamleden. Bij het inchecken krijgt u een polsbandje met de landingsinstructies wat tevens uw instapbewijs is.
Als we compleet zijn zal de piloot beginnen met een veiligheidsbriefing voor de ballonvaart uit Enschede, na de briefing gaan we beginnen met het opbouwen van de heteluchtballon dit duurt ongeveer een kwartiertje daarna zal de luchtballon gevuld worden met koude lucht, dit wordt gedaan met een grote ventilator. U mag bij dit alles uiteraard ook een handje helpen.
Al vrij snel zal de ballon vol zitten met koude lucht waarna de piloot de branders aan zal steken en de koude lucht gaat verwarmen, u zult zien dat de luchtballon in een rap tempo ophoog komt.
Als de mand helemaal rechtop staat kunt u instappen via de zijkanten van de mand, daar zitten de instapgaten.
Eenmaal aan boord kan het ballonvaart avontuur boven Enschede en omstreken echt gaan beginnen, u zult al snel het stadion van FC Twente en de Grolsch fabriek zien ook de omliggende plaatsen zoals Haaksbergen, Hengelo, Losser en Boekelo kunt u gaan zien.
Welke plaatsen en dingen we gaan zien is uiteraard afhankelijk van het weer en de windrichting aangezien een luchtballon met de wind mee gaat.
Na een uur zal de ballonvaarder op zoek gaan naar een landingsveld dit zal over het algemeen een weiland zijn, na de landing zullen we de luchtballon gezamenlijk inpakken en volgt er een traditionele champagne doop waarbij ook een origineel BAS Ballonvaarten certificaat aan u uitgereikt wordt.
Uiteraard brengen wij alle gasten zonder eigen vervoer weer terug naar Enschede na de ballonvaart.

We ballonvaren vanaf het grasveld aan Marie de Roodelaan in Enschede waar u ook kunt parkeren. Neem gerust familie, vrienden of kennissen mee als u een ballonvaart gaat maken vanaf Enschede, het is voor de uitzwaaiers zelfs erg leuk om achter de volgauto van BAS Ballonvaarten aan te rijden en zo ook een beetje mee te doen aan het ballonvaart avontuur.

Bekijk in onze Agenda alle geplande ballonvaarten in Enschede, staat u gewenste datum er niet bij? Bel dan met ons kantoor op 053-2032286 voor de mogelijkheden om een ballonvaart te maken in deze prachtige Twentse regio.Verzamel plaats:
BAS Ballonvaart Enschede
Marie de Roodelaan 7545 RT Enschede
Tel: 053-2032286