Ballonvaart
0573 - 401 826

CuliAir in de winter

CuliAir Sky Dining, de ‘once in a life time experience’ in ‘s werelds enige luchtballonrestaurant roept beelden op van mooie zomeravonden met prachtige vergezichten, een schitterende zonsondergang en heerlijke culinaire gerechten. Ballonvaren gebeurt vooral in de zomer, maar ook de winter heeft zo zijn hoogtepunten. Het blijft niet bij poetsen en onderhoud alleen vertelt Bas Spierenburg, eigenaar van BAS Ballonvaarten en vaste piloot van CuliAir. “In januari 2012 zijn we naar Oostenrijk gereden om daar boven de Alpen Culinaire ballonvaarten uit te voeren. Ook in januari 2015 staat dit weer te gebeuren.” Voorbereidingen op een nieuw seizoen Af en toe kun je ze ook aan de Hollandse ijsblauwe winterhemel zien, zo’n heteluchtballon op weg naar avontuur. De meeste van de piloten van BAS Ballonvaart zijn tijdens de winter echter in het buitenland te vinden. Zelf heeft Spierenburg ballonvaarten gemaakt in Thailand, Marokko, Oostenrijk, Portugal, Spanje en recent nog Italië. Toch mag het duidelijk zijn dat er in de winter minder gevaren wordt. De grootste activiteiten in de winterperiode bestaan uit poetsen en onderhoud plegen aan het materiaal. Ook is de winter een mooie periode om aan de website te sleutelen en natuurlijk om voorbereidingen te treffen voor een nieuw seizoen CuliAir. Want of een ballonvaart al niet spectaculair genoeg is, er moet ook worden nagedacht over leuke acties, verrassende gerechten en mooie wijnen. 10 jaar CuliAir Aankomend jaar is Bas voor het derde jaar intensief betrokken bij CuliAir. Hij nam het stokje over van zijn ouders die in 2003 aan de start stonden van CuliAir. Wat is Bas bijgebleven van 10 jaar CuliAir? “Ik weet nog goed dat Angélique Schmeinck met haar ideeën bij mijn ouders kwam om te koken in een heteluchtballon. Het was, en is nog altijd uniek, om de warmte van de ballon te gebruiken als bereidingswijze. Ik herinner me de eerste primitieve experimenten waarbij een scharrelkip en eenz eebaars in een braadzak met veiligheidsspelden in de ballon werd gehangen om te garen. Die moest je dan na de landing zien terug te vinden in een enorme berg ballonstof. Inmiddels zijn we heel veel stappen verder en zijn er een ingenieus takelsysteem en speciaal ontworpen, metalen draadmandjes om omhoog te takelen. Hoe vaak we ook varen, het blijft leuk om te horen wat een unieke ervaring gasten hebben beleefd doordat ze letterlijk en figuurlijk op top niveau dineren. Met daarbij misschien wel het beste uitzicht dat iemand zich ooit kan wensen.” Een harverwarmend idee, zo'n culinaire ballonvaart met CuliAir voor uzelf, met vrienden, met uw zakenrelaties of collega's? Wie boekt vòòr 1 mei krijgt het nieuwste 24Kitchen kookboek ‘Impress your Friends’ van Angélique Schmeinck cadeau! Mogelijkheden en prijzen vindt u op deze site.’ Winterse ballonvaart Wilt u meer informatie over de geplande winterse ballonvaart op 15 januari 2015 boven de Alpen, neem dan contact op met BAS Ballonvaarten via 0573-401826 of via www.basballonvaart.nl .


Bas Spierenburg


opstapplaatsen
Amersfoort
Ballonvaren
Alphen ad Rijn
Ballonvaren
Apeldoorn
Ballonvaren
Arnhem
Ballonvaren
Breda
Ballonvaren
Den Bosch
Ballonvaren
Eindhoven
Ballonvaren
Emmen
Ballonvaren
Houten
Ballonvaren
Joure
Ballonvaren
Maastricht
Ballonvaren
Nijmegen
Ballonvaren
Nieuwegein
Ballonvaren
Utrecht
Ballonvaren
Tilburg
Ballonvaren
Zwolle
Ballonvaren
Oldenzaal
Ballonvaren
Veenendaal
Ballonvaren
Almelo
Ballonvaren
Zutphen
Ballonvaren
Ommen
Ballonvaren
Laren
Ballonvaren
Deventer
Ballonvaren
Doetinchem
Ballonvaren
Groningen
Ballonvaren
Nijverdal
Ballonvaren
Laren Ochtend
Ballonvaren
Alkmaar
Ballonvaren
Goes
Ballonvaren